Eksamensregler#
Evalueringen består af to elementer:
4-timers skriftlig stedprøve (vægt 4/5)
Gruppeprojekt med skriftlig test og mundtlig fremlæggelse (vægt 1/5)
Hver af disse 2 dele bedømmes og der gives en samlet karakter ud fra en helhedsvurdering ud fra ovennævnte vægtning.
Pensum#
Pensum består af lærebogsnoterne, afleveringerne, ugeplanerne (med øvelsesopgaver, demoer, m.m.):
Hele Lærebogen, Mathematics 1b: Functions of several variables, Ole Christensen og Jakob Lemvig, 2025.
Alle opgaver: Hjemmeafleveringer, Tema-øvelser og øvelsesopgaver
Alle SymPy/Python Demoer
Ekstranoterne (Additional Notes) af Jens Gravesen er ikke en del af pensum. Gruppeprojektet er ikke en del af pensum til den skriftlige 4-timers eksamen.
Hjemmeafleveringer#
Hjemmeafleveringerne tæller ikke med i karakteren. Vi opfordrer dog til at lave afleveringer for at opnå vigtig feedback til eksamensforberedelse.
Projektet#
Gruppeprojekt med mundtlig fremlæggelse som indledes med en kort individuel skriftlig test omhandlende projektets kerneområder (varighed 1 time). Projektet bedømmes ud fra disse elementer, og det tæller 20% af den endelige karakter. Der stilles ikke krav om, at projektet skal bestås selvstændigt. Det er således muligt at undlade at aflevere projektet og stadig bestå kurset, hvis de skriftlige eksamener alene opnår minimumskravet.
Den skriftlige stedprøve#
På den ordinære eksamensdag stilles en 4 timers prøve, som er opdelt i to prøver som ligger i forlængelse af hinanden:
Den første er en 2-timersprøve med alle af DTU tilladte hjælpemidler (Ingen adgang til internettet og ingen brug af chatbots). Prøven er en MC-prøve, og stilles elektronisk på DTUs eksamensplatform DE (digital eksamen). Prøven består af spørgsmål med et antal svarmuligheder, hvoraf kun et er korrekt. Kun det rigtige svar skal markeres, der kan ikke uploades mellemregninger eller øvrig begrundelse.
Den anden er en 2-timersprøve uden elektroniske hjælpemidler, prøven udleveres på papir og udfærdiges og afleveres på papir. Både noter og lærebøger er tilladt i ikke-elektroniske udgaver. Alle svar skal begrundes og der skal henvises til relevante sætninger i lærebogen. Besvarelsen kan skrives på engelsk eller dansk.
Ugens Test: Ugens test stilles i den sidste time på Lille Dag. Der er et antal (maks 7) ugens test i løbet af semesteret. Hvis du inden for den givne time scorer mindst 60% rigtigt, opnår du 1 bonuspoint. Lykkes det ikke, vil ugens test genåbne fredag i samme uge kl. 18:00 til onsdag i efterfølgende uge kl. 18:00 for gentagne forsøg, og hvis du inden for denne frist kommer op på mindst 60% rigtigt, opnår du 1/2 bonuspoint.
Bonuspoint: Dine bonuspoint indgår i en helhedsvurdering af din præstation ved den afsluttende skriftlige eksamen (meget groft sagt: hvis du har scoret 65% ved den afsluttende skriftlige eksamen, og du medbringer 5 bonuspoint, er vurderingsgrundlaget 70%).
Re-eksamen#
Der er re-eksamen i august. Til re-eksamen i august kan bonus-point og bedømmelsen fra projektet medtages. Ved efterfølgende eksamensforsøg annulleres disse. Man skal således lave gruppeprojektet igen, hvis man tager kurset igen næste år.